Φυσικό σαπούνι λεβάντας

Ιδανικό φυσικό αρωματικό σαπούνι για άτομα με ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα.
Η λεβάντα έχει απαλυντική και χαλαρωτική επίδραση στον οργανισμό, διώχνει την ένταση, μειώνει το άγχος, απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, ενώ έχει αποδειχθεί πως επιδρά θετικά στις αϋπνίες αυξάνοντας το χρόνου του ύπνου. Χρησιμοποιείται επίσης για τη φροντίδα του δέρματος, σε ακμή, δερματίτιδα, σε κοψίματα και πληγές. Το κατσικίσιο γάλα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Βιταμίνες Α, Β6, Β12 και Ε και αποτελεί μία φυσική πηγή ενυδάτωσης της επιδερμίδας. 
Είναι επίσης πλούσιο σε οξέα, τα οποία ενισχύουν τη φυσική διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζουν το pH.
 
Συνταγή για σαπούνι λεβάντας
Θα χρειαστείτε: Λευκή βάση σαπουνιού από κατσικίσιο γάλα, αιθέριο έλαιο λεβάντας, χρώμα (προαιρετικά), λίγη αποξηραμένη λεβάντα και ένα καλούπι. 
Τρόπος παρασκευής: Κόψτε το σαπούνι σε κύβους, τοποθετήστε το σε μπεν μαρί και λιώστε το σε χαμηλή φωτιά. Αφού λιώσει περιμένετε να κρυώσει λίγο (όχι να πήξει) και προσθέστε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ανά 3 περίπου κύβους σαπούνι, μια σταγόνα χρώμα και λίγη αποξηραμένη λεβάντα. Ανακατεύετε πολύ καλά και χύνετε σε καλούπια (σιλικόνης).
Αφήνετε τα σαπούνια να σκληρύνουν για τουλάχιστον μία ώρα και τα βγάζετε από το καλούπι. Μετά από 1-2 ημέρες, αφού ωριμάσουν καλά, είναι έτοιμα για χρήση. Τυλίξτε τα με διαφανή μεμβράνη και κρατήστε τα στη ντουλάπα σας ή κάντε τα δώρα. 
Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και άλλες φυσικές βάσεις ξεχωριστά ή σε συνδυασμό, όπως ελαιόλαδου, αλόης, μελιού κτλ ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.