Καθάρισε το λεμφικό σου σύστημα φυσικά

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων (λεμφαγγείων) που σκοπό έχει να μεταφέρει απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων πίσω στο φλεβικό σύστημα. Στο δίκτυο αυτό, σε συγκεκριμένα σημεία παρεμβάλλονται αδένες (λεμφαδένες) που σκοπό έχουν να φιλτράρουν το λεμφικό υγρό. Οι τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης σκοπό έχουν είτε να βοηθήσουν το υγειές λεμφικό σύστημα να μεταφέρει περισσότερο φορτίο πίσω στο φλεβικό σύστημα ή να μεταφέρουν το οίδημα πίσω στην κυκλοφορία. Βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά. Τα αντισώματα ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι χρήσιμα για την άμυνα του οργανισμού, έναντι διαφόρων νοσογόνων παραγόντων.

Ειδικότερα, η λέμφος επιτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες: 
► Βοηθά στη θρέψη, γιατί μεταφέρει το λίπος από το λεπτό έντερο στο ήπαρ για επεξεργασία. 
► Συμβάλλει σημαντικά στην άμυνα του οργανισμού, γιατί με την πορεία της μέσα από τα λεμφογάγγλια, κατακρατούνται και φαγοκυτταρώνονται μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί που μεταφέρει. 
► Απομακρύνει άχρηστα κύτταρα από τον μεσοκυττάριο χώρο και τα μεγάλα μόρια πρωτεΐνης, που είναι πολλές φορές υπεύθυνα για τη δημιουργία οιδημάτων και κατακρατήσεων νερού. 
► Διατηρεί τη δυναμική ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στο πλάσμα του αίματος και του διάμεσου υγρού, αφού συμβάλλει στη διατήρηση της ωσμωτικής σταθερότητας του διάμεσου υγρού. 
► Καθαρίζει τα κύτταρα του σώματός μας και μεταφέρει τα κυτταρική λυμάτων του σώματος μακριά από τους ιστούς στο αίμα, όπου να μπορεί να φιλτράρεται από δύο κύρια όργανα αποτοξίνωσης του σώματος: το ήπαρ και τα νεφρά. 
Αυτά τα λύματα είναι υποπροϊόντα των σωματικών διαδικασιών μας, όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα, παράνομα φάρμακα, τοξίνες από το τσιγάρο ή άλλοι αέριοι ρύποι, πρόσθετα τροφίμων, φυτοφάρμακα και άλλες τοξίνες. Εάν πάσχετε από τραυματισμούς, υπερβολικό βάρος, κυτταρίτιδα, αρθρίτιδα, θυλακίτιδα, πονοκεφάλους ή άλλα, ένα υποτονικό λεμφικό σύστημα μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο. 

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να κάνετε τους λεμφαδένες σας να ρέουν ομαλά. 
- Αναπνεύστε βαθιά. Το λεμφικό σύστημα εξαρτάται από την άντληση της βαθιάς αναπνοής για να βοηθήσει να μεταφέρει τις τοξίνες στο αίμα πριν αποτοξινωθεί από το συκώτι σας. 
- Η άσκηση εξασφαλίζει επίσης στο λεμφικό σύστημα σωστή ροή. 
- Πίνετε άφθονο νερό. Το νερό απορροφάται εύκολα από τα κύτταρα σας, συχνά προσθέστε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού ή οξυγόνο ή pH σταγόνες. 
- Ξεχάστε τη σόδα, τα αθλητικά ποτά και τους φρουτοχυμούς που περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από φρούτα. Η ζάχαρη, το χρώμα και το συντηρητικά φορτωμένο ποτό προστεθούν επιπλέον φόρτο εργασίας στο λεμφικό σας σύστημα. 
- Να τρώτε περισσότερα ωμά φρούτα με άδειο στομάχι. Τα ένζυμα και τα οξέα φρούτων είναι ισχυρά καθαριστικά λεμφαδένων. Φάτε τα με άδειο στομάχι για καλύτερη πέψη.
- Ανακαλύψτε τα καλύτερα βότανα, τρόφιμα, και εναλλακτικές θεραπείες. 
- Τρώτε άφθονα πράσινα λαχανικά για να πάρετε επαρκή χλωροφύλλη που θα βοηθήσει τον καθαρισμό του αίματος και της λέμφου σας. 
- Τρώτε περισσότερα ωμά, ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Επιλέξτε καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια Βραζιλίας, λιναριού, ηλιόσπορους και σπόρους κολοκύθας. 
- Τρίψτε το ξηρό δέρμα πριν από το ντους. Χρησιμοποιήστε μια φυσική βούρτσα. Βουρτσίστε το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω από τα πόδια προς τον κορμό και από τα δάχτυλα προς το στήθος, με την ίδια κατεύθυνση, όπως οι λεμφαδένες σας ρέουν προς την καρδιά. - Εναλλασσόμενο ζεστό και κρύο ντους για αρκετά λεπτά. Αποφύγετε αυτό το είδος της θεραπείας, αν έχετε προβλήματα καρδιάς ή πίεσης του αίματος ή αν είστε έγκυος. 
- Κάντε ένα απαλό μασάζ. Οι μελέτες δείχνουν ότι ένα απαλό μασάζ μπορεί να ωθήσει έως και 78 τοις εκατό το λεμφικό σας σύστημα από τη στασιμότητα σε εκ νέου κυκλοφορία. Το Μασάζ απελευθερώνει τις τοξίνες. 

* Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. 

Πηγή: bioathens