Έλαιο Φράουλας (Strawberry Seed Oil)

Το Λάδι Φράουλας (Strawberry Seed Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Fragaria Vesca, της κοινής Φραουλιάς. 
Πρόκειται για ένα σπάνιο έλαιο βάσης και για το λόγο αυτό δυσεύρετο και ακριβό, με εξαιρετικές ωστόσο ιδιότητες για το δέρμα. Διαθέτει μεγάλη απορροφητικότητα και διεισδύει καλά στο δέρμα,  ενώ έχει ένα φρέσκο και γλυκό άρωμα φράουλας. 
Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και αποτοξινώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Βοηθά στην αποκατάσταση της υφής του ώριμου και γερασμένου δέρματος και παράλληλα έχει ήπια λευκαντική δράση, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Επιπλέον, καταπραΰνει, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα βοηθώντας παράλληλα στη διατήρηση της ελαστικότητάς του. 
Χρησιμοποιείται συχνά σε αντιγηραντικές κρέμες, λοσιόν, έλαια μπάνιου, σαπούνια και προϊόντα για τα μαλλιά. Συνήθως, αναμειγνύεται με άλλα οικονομικότερα έλαια βάσης και προστίθεται σε κρέμες και σαπούνια σε μικρές ποσότητες λόγω του υψηλού κόστους του, αλλά και της ισχυρής δράσης του.