Χειροποίητο σαπούνι με βούτυρο κακάο

Το χειροποίητο σαπούνι με σκόνη και βούτυρο κακάο είναι μια πολύ χαρακτηριστική δημιουργία καθώς ενυδατώνει το δέρμα και διαθέτει διακριτικό σοκολατένιο άρωμα και χρώμα χωρίς να περιέχει συνθετικά υλικά χρωματισμού και τεχνητά αρώματα. 
Παράγει έναν κρεμώδη, πολυτελή αφρό σε μεγάλη ποσότητα και ενυδατώνει την επιδερμίδα, χάρη στο βούτυρο κακάο και την μεγάλη περιεκτικότητά του σε ελαιόλαδο. Η σκόνη κακάο δίνει ένα πολύ απαλό άρωμα αλλά και  χαρακτηριστικό σκούρο καφέ χρώμα.
Το λάδι καρύδας χαρίζει στο χειροποίητο σαπούνι μας καθαριστικές ιδιότητες και τονώνει τον αφρισμό του ενώ το φοινικέλαιο δένει αρμονικά με τις ιδιότητες του ελαιολάδου και του ελαίου καρύδας. Το σαπούνι που παράγεται με αυτά τα συστατικά,  είναι συμπαγές και σκληρό, καθώς τόσο το βούτυρο κακάο όσο και το λάδι καρύδας παράγουν μια σκληρή μπάρα σαπουνιού που διαρκεί πολύ. 
Συστατικά
• Κακάο σε σκόνη
Το χειροποίητο σαπούνι με βούτυρο κακάο μπορεί να χρησιμοιηθεί στο μπάνιο για το πλύσιμο του σώματος αλλά και των χεριών. Ο χρόνος που αφήνουμε το χειροποίητο σαπούνι μας να ωριμάσει πριν το χρησιμοποιήσουμε, είναι 3 με 4 εβδομάδες. Μετά τη χρήση φροντίζουμε να το τοποθετούμε σε σημείο που να στραγγίζει καλά από το νερό έτσι ώστε να μη "λασπώσει".
Για τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής διαβάστε Παρασκευή Σαπουνιών στο σπίτι και προσαρμόστε τις αναλογίες συμβουλευόμενοι έναν Πίνακα Σαπωνοποίησης.

Πηγή: soapdir