Αιθέριο Έλαιο Ylang - Ylang (Ιλάνγκ - Ιλάνγκ)

Cananga Odorata
Το δέντρο Cananga είναι ένα ψηλό αειθαλές δέντρο με κλαδιά που γέρνουν προς το έδαφος. Παράγει όλο το χρόνο ποσότητες μεγάλων κίτρινων και λευκών λουλουδιών με μια έντονη, ευχάριστη μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα άνθη, με απόσταξη υδρατμών. Υπάρχουν πολλές ποιότητες Ylang – Ylang, αλλά η ποιότητα έξτρα είναι η πλέον κατάλληλη για χρήση στην αρωματοθεραπεία.
Προέρχεται από τις χώρες Μαδαγασκάρη, Μαλαισία, Ινδονησία, Νήσο Ρεουνιόν.
Χαρακτηρίζεται από έντονα γλυκές, αμυγδαλώδεις, λουλουδένιες, τροπικές χαμηλές νότες, και υποστρώματα εξωτικά, ξυλώδη, βαλσαμώδη, που προκαλούν ελαφρώς κορεσμό. Αναμειγνύεται καλά με λουλουδένια και εσπεριδοειδή αιθέρια έλαια, με το Γαρίφαλο, το Σανταλόξυλο, με το ξύλο Κέδρου κ.α.
• αντισταθμίζει την κατάθλιψη
• αντισηπτικό
• μειώνει την αρτηριακή πίεση
• μειώνει τη νευρικότητα
Το Ylang – Ylang μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και τους αυξημένους καρδιακούς παλμούς. Θεραπεύει το άγχος, το θυμό, το σοκ και το φόβο. Είναι καταπραϋντικό και προκαλεί ευφορία. Η ευχάριστη, γλυκιά, πλούσια, ερωτική μυρωδιά του ηρεμεί, δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης, βοηθάει στην έκφραση των καταπιεσμένων συναισθημάτων. Θεωρείτε κορυφαίο αφροδισιακό, φέρνει φλογερό πάθος και ελευθερώνει από αναστολές, ενώ βοηθάει στην βελτίωση της διάθεσης και την μείωση του στρες.
Είναι κατάλληλο για λιπαρά δέρματα. Χρησιμοποιείται σε σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. 

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.