Φουντουκέλαιο (Hazelnut Oil)

Το Φουντουκέλαιο (Hazelnut Oil) προέρχεται μέσω ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους του φουντουκιού (Corylus Avellana). Έχει λεπτή υφή, ελαφρύ και γλυκό άρωμα και απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.
Διαθέτει ισχυρές στυπτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για την περιποίηση της μικτής - λιπαρής επιδερμίδας, καθώς και για την αντιμετώπιση της ακμής. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε και φλαβονοειδή και ενεργεί ως αντιοξειδωτικό και αντιβακτηριακό αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά μαύρα στίγματα και σπυράκια.
Έχει την ιδιότητα να απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα και το σμήγμα, ενυδατώνοντας και τρέφοντας το δέρμα, ενώ παράλληλα προσφέρει ως ένα βαθμό ήπια αντηλιακή προστασία. Έτσι, μπορεί να προστεθεί σε αντηλιακά προϊόντα, ενισχύοντας τη δράση τους και χαρίζοντας τροφή και απαλότητα στην επιδερμίδα.
Επιπλέον, τρέφει, αποτοξινώνει και θεραπεύει τη τρίχα από την ταλαιπωρία των χημικών βαφών, ενώ παράλληλα θεωρείται πως βοηθά στη σταθεροποίηση και την διατήρηση του χρώματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται ως λάδι μασάζ  για να χαλαρώσει τα κουρασμένα νεύρα, ενώ παράλληλα ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία ανακουφίζοντας από φυσικές και ψυχικές πιέσεις της καθημερινής ζωής.