Λάδι Φυκιών (Seaweed Oil)

Το λάδι Φυκιών προέρχεται από τα Φύκια τύπου Fucus Vesiculosus και περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία του θαλασσινού νερού σε υψηλές συγκεντρώσεις, μεταξύ των οποίων και μεγάλες ποσότητες ιωδίου.  Λέγεται μάλιστα, πως τα φύκια αυτά αποτέλεσαν την αρχική πηγή ιωδίου, που ανακαλύφθηκε το 1811 και χρησιμοποιήθηκε ευρέως για τη θεραπεία της βρογχοκήλης.
Το λάδι Φυκιών είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και λιπαρά οξέα και σήμερα έχει πολλές εφαρμογές στην κοσμετολογία, καθώς χρησιμοποιείται σε καλλυντικά, όπως κρέμες, σαμπουάν, μαλακτικά, σαπούνια, λάδια μασάζ  κ.α. Θεωρείται πως καταπολεμά τα ένζυμα που ευθύνονται για τη καταστροφή του κολλαγόνου στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης. 
Χρησιμοποιείται σε προϊόντα αντιγήρανσης, καθώς βοηθά στην ανανέωση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος, ενυδατώνει και λειαίνει την επιδερμίδα και είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος. 
Επιπλέον, το λάδι Φυκιών χρησιμοποιείται εκτεταμένα σε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, καθώς οι υψηλές ποσότητες ιωδίου και θαλάσσιων ιχνοστοιχείων που περιέχει, ενεργοποιούν την τοπική μικροκυκλοφορία του αίματος, ασκώντας συγκεκριμένη δράση στις λιπο-αποθηκευτικές περιοχές του σώματος.