Έλαιο Κισσού (Common Ivy Oil)

Το έλαιο Κισσού προέρχεται από το εκχύλισμα των φύλλων του αναρριχώμενου φυτού Hedera Helix, γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, με εκτεταμένες αναφορές από τον Θεόφραστο και τον Διοσκουρίδη. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το φυτό πανάκεια για πολλές ασθένειες και παράλληλα το χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο στον πονοκέφαλο και τη μέθη. 
Σήμερα, το έλαιο θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, των ευρυαγγειών, της φλεβίτιδας και των ραγάδων. Διαθέτει λιποδιαλυτικές και επουλωτικές ιδιότητες αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος.
Χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα αδυνατίσματος και τοπικού πάχους, καθώς έχει την ιδιότητα να διαλύει τα λίπη αντιμετωπίζοντας παράλληλα την κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το λάδι ως βάση στην οποία θα προσθέσετε κατάλληλα για την κυτταρίτιδα αιθέρια έλαια, όπως το αιθέριο έλαιο ¶ρκευθου, το Λεμόνι, η Λεβάντα, το Δενδρολίβανο κ.α. Χρησιμοποιήστε το λάδι που θα φτιάξετε μετά το ντους κάνοντας επάλειψη με κυκλικές κινήσεις στην πάσχουσα περιοχή μέχρι να απορροφηθεί. Για να δείτε αποτελέσματα χρειάζεται υπομονή και καθημερινή χρήση για αρκετό χρονικό διάστημα, καθώς είναι γνωστό πως η κυτταρίτιδα δεν θεραπεύεται, αλλά μειώνεται σταδιακά και προλαμβάνεται.