Λάδι Μποράγκο (Borage Oil)

Το λάδι Μποράγκο ή Μποράντζας (Borage Oil) προέρχεται από την έκθλιψη των σπόρων του φυτού Borago Officinalis
Πρόκειται για ένα πολύτιμο έλαιο, πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το γ-λινολεϊκό οξύ (GLA), γεγονός που το καθιστά πολύ θρεπτικό ιδιαίτερα για ξηρά και ώριμα δέρματα.
Θεωρείται κατάλληλο για διάφορες περιπτώσεις δερματικών διαταραχών, όπως σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, έκζεμα, νευροδερματίτιδα κ.α. Έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να ανακουφίσει τον πόνο, το πρήξιμο και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επιπλέον, μέσα από μελέτες έχει αποδειχθεί πως η χρήση του ελαίου σε συνδυασμό με ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα, ιδίως αγόρια.
Χρησιμοποιείται ευρέως στην καλλυντική βιομηχανία, καθώς ο μοναδικός συνδυασμός των ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων που περιέχει, θρέφουν την επιδερμίδα σε βάθος, συμβάλλοντας στην αναγέννησή της. Παράλληλα, διαθέτει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες απαλύνοντας τους ερεθισμούς και την ξηροδερμία της ταλαιπωρημένης και αφυδατωμένης επιδερμίδας. 
Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητά του σε σαλικυλικό οξύ, το καθιστά ιδιαιτέρως αντισηπτικό και κατάλληλο για προϊόντα καταπολέμησης της ακμής.