Σταφυλέλαιο (Grape Seed Oil)

Το Σταφυλέλαιο (Grape Seed Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των κουκουτσιών του φυτού Vitis Vinifera, το γνωστό σε όλους μας Αμπέλι. 
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1,Β2,Β6 και Ε και περιέχει μεγάλες ποσότητες  λινολεϊκού οξέως, το οποίο αναζωογονεί τα κύτταρα και τους ιστούς της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Διαθέτει ισχυρές στυπτικές ιδιότητες και προσφέρει σύσφιξη στο θαμπό και χαλαρό δέρμα, συμβάλλοντας παράλληλα και στη σύσφιξη των ανοιχτών πόρων, εμποδίζοντας ρύπους και εξωτερικούς παράγοντες να εισέλθουν στην επιδερμίδα και βοηθώντας έτσι να αποφευχθεί η απόφραξη που οδηγεί σε σπυράκια.
Επιπλέον, προλαμβάνει  τις ζημιές που προκαλεί στο δέρμα η ηλιακή ακτινοβολία και απαλύνει κηλίδες, πανάδες και ραγάδες. Θεωρείται επίσης, κατάλληλο για χρήση γύρω από την περιοχή των ματιών, καθώς απομακρύνει τους μαύρους κύκλους και προσφέρει παράλληλα βαθιά ενυδάτωση.
Μπορεί να προστεθεί σε καλλυντικές κρέμες για το πρόσωπο, τα μάτια και το σώμα αναζωογονώντας την επιδερμίδα και μειώνοντας αισθητά γραμμές έκφρασης και ρυτίδες. Ωστόσο, είναι εξαιρετικό και όταν χρησιμοποιείται μόνο του, είτε ως καλλυντικό σε κρέμες και σαπούνια, είτε ως λάδι μασάζ, με αποτελέσματα που γίνονται άμεσα ορατά.