Έλαιο Κάνναβης (Hemp Seed Oil)

Το Λάδι Κάνναβης (Hemp Seed Oil) προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Cannabis Sativa, δενδρύλλιο γνωστό για τις ναρκωτικές του ιδιότητες, αλλά και για τα οφέλη του στην υγεία ως μέσο θεραπείας σε διάφορες χρόνιες παθήσεις, καθώς και για τις πολλαπλές του χρήσεις ως πρώτη ύλη στην εμπορική βιομηχανία.
Το έλαιο της Κάνναβης είναι ένα ιδιαίτερα ξηρό και διαυγές λάδι, με λεπτή μυρωδιά που θυμίζει φρεσκοκομμένο γρασίδι, το οποίο είναι ιδανικό για χρήση απευθείας στο δέρμα, καθώς απορροφάται γρήγορα αφήνοντας μια μη λιπαρή σατέν γυαλάδα. 
Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, ενώ ο συνδυασμός ωμέγα-6 και ωμέγα-3 οξέων που περιέχει, θεωρείται απαραίτητος για την υγιή παραγωγή νέων κυττάρων και τη καλή λειτουργία της υγείας του δέρματος. Περιέχει επίσης, μεγάλο αριθμό ανόργανων συστατικών, μεταξύ των οποίων ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και πολλές βιταμίνες.
Διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, μειώνει την ερυθρότητα και συνιστάται σε περιπτώσεις εκζέματος, ακμής, ψωρίασης και χρόνιων παθήσεων δερματίτιδας.
Το έλαιο των σπόρων της Κάνναβης είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά θεωρείται ιδανικό για την περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας, καθώς έχει την ιδιότητα να διατηρεί σε ισορροπία τα επίπεδα υγρασίας, αυξάνοντας την ελαστικότητα των δερματικών ιστών και προλαμβάνοντας τη γήρανση.
Επιπλέον, αποτελεί ιδανικό φορέα προσθήκης αιθέριων ελαίων για χρήση στην αρωματοθεραπεία.