Λάδι Καμέλιας (Camellia Seed Oil)

Το Λάδι Καμέλιας (Camellia Seed Oil) προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Camellia Sinensis, από το οποίο παράγεται το Τσάι. Από διατροφική άποψη είναι ιδανικό για το μαγείρεμα με μεγάλη εμπορική αξία, καθώς χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Νότια Κίνα. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, και Ε, ενώ η περιεκτικότητά του σε ελαϊκό οξύ υπερβαίνει τα επίπεδα του ελαιολάδου.
Από τους σύγχρονους θεραπευτές θεωρείται ισχυρό αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό, αντιφλεγμονώδη, αναλγητικό, αντιδιαβητικό, νευροπροστατευτικό, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται πως έχει την ιδιότητα να μειώνει την LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
Έχει επίσης, πολλές εφαρμογές στη κοσμετολογία καθώς μαλακώνει και ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα. Είναι ελαφρύ και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα αφήνοντας τους πόρους ανοιχτούς και για το λόγο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ακμής.
Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες από τις γκέισες στην Ανατολική Ασία για την περιποίηση της επιδερμίδας, καθώς προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, τα σημάδια της ηλικίας και την ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως παραδοσιακή θεραπεία αναγέννησης και λείανσης των μαλλιών.
Κατάλληλο για ξηρά, ερεθισμένα και τραχιά δέρματα, απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια και το στόμα, προλαμβάνει τις πανάδες, ενώ παράλληλα θεωρείται εξαιρετικό για επάλειψη μετά το ξύρισμα.
Μπορείτε ακόμη, να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα στο αντηλιακό σας, καθώς λέγεται  πως μπλοκάρει τις υπεριώδεις ακτίνες, βελτιώνοντας τον δείκτη προστασίας κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες.