Λάδι Καλέντουλας (Calendula Oil)

Το λάδι Καλέντουλας (Calendula Oil) εξάγεται με εκχύλιση από τα άνθη του φυτού Calendula Officinalis και είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή, με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες.
Επίσης, περιέχει πτητικό έλαιο, καροτενοειδή, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες, σαπωνίνες, γλυκοσίδες, στερόλες και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6,C και Ε.  
Διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση και είναι χρήσιμο σε πληγές, ακμή, έλκη, κιρσούς, εξανθήματα, εγκαύματα, εκζέματα και διάφορες άλλες κνησμώδεις δερματοπάθειες.
Καταπολεμά βακτηριακές λοιμώξεις σε εκδορές του δέρματος, ενώ δρα αποτελεσματικά κατά της ξηροδερμίας, των κιρσών, των φλεγμονών και των κακώσεων, μαλακώνοντας το δέρμα, μειώνοντας το οίδημα και καταπραΰνοντας το πόνο. Παράλληλα με την επουλωτική του δράση, έχει την ιδιότητα να επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για την αντιμετώπιση των ραγάδων.
Επίσης, είναι κατάλληλο για τη βρεφική φροντίδα καταπραΰνοντας τους ερεθισμούς της πάνας, ενώ διαθέτει ισχυρή αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση επουλώνοντας πληγές και μικροτραυματισμούς.
Χρησιμοποιείται σε διάφορα προϊόντα, ως μια εξαιρετική βάση για λοσιόν, αλοιφές, κρέμες, διάφορα φυσικά καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Επίσης, λειτουργεί πολύ καλά ως έλαιο βάσης στην αρωματοθεραπεία.