Ηλιέλαιο (Sunflower Carrier Oil)

Το Ηλιέλαιο (Sunflower Carrier Oil) εκχυλίζεται από τους σπόρους του φυτού Ηλίανθος (Helianthus Annus). Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και θεωρείται πως τονώνει την ενέργεια, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη και βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς. Ωστόσο, επειδή το Ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε ωμέγα-6, λέγεται πως τα άτομα με προβλήματα χοληστερίνης και παχυσαρκίας καλό είναι να το χρησιμοποιούν με μέτρο. Επιπλέον, συνιστάται σε βρέφη που γεννιούνται πρόωρα και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε μολύνσεις, ως προστασία απέναντι σε διάφορες λοιμώξεις.
Το Ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ, λεκιθίνη, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, D, και Ε συντελώντας στην αποκατάσταση της ελαστικότητας και της απαραίτητης υγρασίας στο δέρμα.
Οι μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών που περιέχει προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και διατηρώντας υγιή τα κύτταρα.
Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά σκευάσματα και προϊόντα περιποίησης των μαλλιών, καθώς και ως λάδι μπάνιου και λάδι για μασάζ. Επίσης, χρησιμοποιείται σε δερματικά έλκη, ουλές , μώλωπες  και αμυχές, καθώς έχει επουλωτική δράση δίνοντας μια υγιή φυσική λάμψη στο δέρμα.