Αιθέριο Έλαιο Κάρδαμου

Το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου (Cardamon) προέρχεται από την απόσταξη των σπόρων του φυτού Elettaria Cardamomum. Έχει ένα φρέσκο, ζεστό και πικάντικο άρωμα και συνδυάζεται καλά με Περγαμόντο, Μαύρο Πιπέρι, Πιπερόριζα, Πορτοκάλι, Σανταλόξυλο, Βετιβέρια, Γιασεμί, Ylang - Ylang κ.α. 
• αντιβακτηριδιακό
• θερμαντικό
• τονωτικό
• στομαχικό
• εξισορροπητικό
Το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την ανακούφιση παθήσεων του πεπτικού, τη δυσπεψία, τη ναυτία, το κοιλιακό φούσκωμα, τους κολικούς, το λόξιγκα και τον τυμπανισμό. Ενισχύει την πέψη, ελαττώνει το σάκχαρο και είναι διουρητικό και ιδιαίτερα αποτοξινωτικό για το σώμα. Χρησιμοποιείται επίσης σε προϊόντα καταπολέμησης της κακοσμίας του στόματος, για την αντιμετώπιση της ανορεξίας και για την καταπολέμηση της σωματικής εξάντλησης και των πονοκεφάλων. Θεωρείται γενικότερα αγχολυτικό και προτείνεται σε περιπτώσεις επίμονου βήχα και βρογχίτιδας. Επιπλέον, θεωρείται τονωτικό της ζωτικής ενέργειας, καθώς έχει την ιδιότητα να ενδυναμώνει συνολικά το νευρικό σύστημα, ιδιότητα που συχνά εκφράζεται με τη γνωστή φράση "να καρδαμώσω"..
Σε ψυχολογικό επίπεδο, το αιθέριο έλαιο του Κάρδαμου καταπολεμά το στρες και την κατάθλιψη, ενώ ενδείκνυται για προβλήματα που σχετίζονται με ελλιπή συγκέντρωση, υπερβολική σκέψη και στενοχώρια.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.