Αιθέριο Έλαιο Δάφνης

Το αιθέριο έλαιο της Δάφνης (Bay Leaf) προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων της και έχει ένα δυνατό, γλυκό, φρέσκο και πικάντικο χαρακτηριστικό άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Κέδρο, Ευκάλυπτο, Μάραθο, Πιπερόριζα, Πορτοκάλι, Πατσουλί, Δενδρολίβανο, Γεράνι, Λεβάντα, Θυμάρι, Αρκευθο, Ylang- Ylang κ.α.
• αντισηπτικό
• θερμαντικό
• αφροδισιακό
• τονωτικό
• εντομοαπωθητικό
Το αιθέριο έλαιο της δάφνης χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία, ως αντισηπτικό, ενώ δρα εξίσου αποτελεσματικά στο πεπτικό σύστημα, κατευνάζοντας τους πόνους και τα φουσκώματα του στομάχου. Επίσης χρησιμοποιείται  για μώλωπες, πληγές, αιματώματα, ρευματισμούς και ως ενισχυτικό της συγκέντρωσης. 
Όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα μασάζ, είναι εξαιρετικό για τους πόνους και τα άλγη του σώματος, καθώς χαλαρώνει από τραβήγματα και καταπραΰνει πόνους σε μυς και αρθρώσεις.
Επιπλέον, είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και τη γενικότερη βελτίωση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής, ενισχύοντας τη δομή της τρίχας και βοηθώντας τα κατεστραμμένα μαλλιά.
Σε ψυχολογικό επίπεδο, αποφορτίζει από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα και δίνει εμπιστοσύνη, θάρρος και διορατικότητα, ενώ παράλληλα δρα κατά της μελαγχολίας.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.