Αιθέριο Έλαιο Γκρέιπφρουτ

Citrus Paradisi
Το αιθέριο έλαιο του Γκρέιπφρουτ προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη της φλούδας των καρπών του και έχει ένα δροσερό, φρουτώδες, αναζωογονητικό και ευχάριστο άρωμα. Συνδυάζεται πολύ καλά με: Λεμόνι, Παλμαρόζα, Περγαμόντο, Νερολί, Δενδρολίβανο, Γεράνι, Λεβάντα, Βασιλικό κ.α. 
• αντισηπτικό, απολυμαντικό
• αντισπασμωδικό
• γενικό τονωτικό
• βοηθά την έμμηνο ρύση
• βοηθά στην κατακράτηση υγρών
• κατά της παχυσαρκίας
Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο του Γκρέιπφρουτ χρησιμοποιείται ενάντια στην κατάθλιψη, την κατακράτηση υγρών, την κυτταρίτιδα, το λιπαρό δέρμα, τη νευρική εξάντληση, την παχυσαρκία, τον πυρετό και την έλλειψη συγκέντρωσης.
Σε ψυχολογικό επίπεδο, χαρίζει αισιοδοξία, αυτοεκτίμηση, ζωντάνια και τονώνει το ηθικό. Βελτιώνει τη διάθεση και απομακρύνει πνευματική και σωματική κόπωση.
Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο του Γκρέιπφρουτ διαθέτει αντισηπτικές ιδιότητες, που το καθιστούν ιδανικό για τον καθαρισμό της λιπαρής επιδερμίδας και την αποσυμφόρηση των φραγμένων πόρων. Επίσης βοηθά στην μείωση της κυτταρίτιδας, καθώς η χρήση του στο μασάζ έχει την ιδιότητα να αποβάλλει τις τοξίνες από τους ιστούς τονώνοντας την κυκλοφορία της λέμφου, ενώ παράλληλα μειώνει την όρεξη συντελώντας δραστικά κατά της παχυσαρκίας.

Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.